Veldhuis wil bouwen. Het project op papier wordt werkelijkheid in een dynamische bouwwereld. Steeds veranderende normeringen, inzichten, nieuwe materialen, technologieën en energetische eisen vragen een continue bijscholing. De unieke omstandigheden van elk project verlangen een doordachte afweging tussen nieuwe en gekende bouwoplossingen. We putten daarvoor ook inspiratie uit de rijke bouwgeschiedenis van Vlaanderen. Het restaureren van een gebouw leert ons hoe historische structuren in elkaar zitten en welke bouwsystemen de tand des tijds doorstaan. We gebruiken deze kennis niet enkel voor restauratiedossiers maar passen ze ook toe binnen nieuwbouwprojecten.
We werken flexibel. We stellen goed gedetailleerde bouwdossiers op maar leren graag bij van vakmensen. Samen, tijdens de werfvergadering, wordt het bouwdossier verder verfijnd om het goed gebouwd te krijgen samen met de ambachtslui. Deze doorgedreven samenwerking tussen de verschillende actoren zorgt voor een synergie op de werf.
De kijkhut werd in volledig prefab voorbereid onder perfecte condities in het houtatelier. De voorbereide bouwdoos werd in één dag opgebouwd. Door de uitgewerkte ontwerptekeningen & detaillering werd dit mogelijk.
vogelkijkhut, Blokkersdijk Antwerpen
Bij het ontwerp van woning AS werd gekozen voor een grote overspanning zonder dragende tussenwanden. Dit wordt gerealiseerd met samengestelde houten I liggers. Het plan kan hierdoor flexibel worden ingevuld en in de toekomst makkelijker wijzigen. Houten I liggers verbruiken minder hout dan een klassiek dakconstructie. Door de dunne lijfplaat van de ligger wordt een doorlopende isolatieschil bekomen na het inblazen van cellulose.
In woning Tuin werd gebruik gemaakt van geïsoleerde sandwichpanelen op de beeldbepalende houten structuur. Snelheidswinst op de werf.
woning AS Wevelgem
woning Tuin Wevelgem
opmeting op de werf, Brugge
Bestaand houten buitenschrijnwerk wordt opgemeten. Er wordt nieuw buitenschrijnwerk ontworpen volgens dezelfde doorsnede en hetzelfde aanzicht. Ook met dubbele beglazing kan een slank geheel verkregen worden.
Voor de woning Denijs werd een nieuwe keuken ontworpen als een beglaasde tuinkamer onder een luifel. Het geheel van ruw verzinkte elementen (de dakgoot, dakbedekking en structuur) heeft een mooi patina die interessant zal verouderen in de toekomst. Dit staat in een sterk contrast met het zwart gelakte aluminium van de openschuivende ramen.
woning Denijs Kortrijk
Voor de renovatie van een kasteelhoeve werden minderwaardige afwerkingen en interieur ontmanteld alvorens de opmeting uit te voeren. Hierdoor kunnen noodzakelijke restauratiewerken, vroegere bouwsporen en tijdslagen zorgvuldig worden opgenomen in het ontwerp. We bewonderen de mooie structuur die na lange tijd voor het eerst terug zichtbaar is geworden.
kasteelhoeve Ten Boenaerde, Lauwe
terug naar boven