in samenwerking met KARIBU architecture
Een voormalig fabriekspand in Sint-Gillis wordt verbouwd tot appartementen. Samen met Karibu ontwerpt Veldhuis de inrichting en het vaste meubilair. Het bestaande ruige karakter van de loft met drie centrale gietijzeren kolommen en de mooi verouderde materialen die sporen tonen van intens gebruik vormen het uitgangspunt voor het ontwerp.
Wanden worden zo geplaatst dat de kolommen deel uitmaken van de centrale circulatiezone tussen de leefruimte en de slaapkamers. Langsheen de schuine wanden zijn doorzichten van gevel tot gevel. De deurpanelen zijn kamerhoog ontworpen en kunnen in de wanden verdwijnen. Spiegelende oppervlaktes geven verrassende doorzichten en reflecteren subtiel het licht dat tot diep in de woonruimtes kan doordringen.
Het ontwerp legt de focus op duurzame en natuurlijke materialen. Samen met de bouwheer wordt gezocht naar hergebruik van materialen voor het sanitair en de afwerkingen. Zo werden bij Rotor in Brussel kleine keramische fabriekstegels gekocht die in het ontwerp zullen worden geïntegreerd.

Onderzoek op maquette 1/20

Bestaande ruimte in een voormalig fabriekspand in Sint-Gillis, Brussel

terug naar boven