Woning Hoven bevindt zich op een restperceel binnen een bouwblok. De buren (appartementen, villa’s, rijwoningen) van het bouwblok kijken uit op het perceel. Het ontwerp speelt in op dit privacy-conflict door het gebouw licht te verdraaien op het perceel. De inkijk wordt gefragmenteerd terwijl het zicht van binnen gevrijwaard blijft. 
De woning voor een koppel met twee kindjes is opgebouwd uit drie volumes met licht versprong in plan en snede. De voordeur bevindt zich in het centrale volume. De ruimtes raken elkaar en lopen in elkaar over. Er ontstaat een compact plan van aaneengeschakelde ruimtes. De vertrekken hebben een sterke eigenheid en zijn ruimtelijk met elkaar verbonden. 
Door het versprong in gevel ontstaan verschillende buitenplekken en is er meer contact met de tuin vanuit het interieur. Samen met kleine niveauverschillen en aangepaste hoogtes van ruimtes ontstaan interessante doorzichten en connecties. Gedurende de dag valt direct zonlicht op verschillende manieren doorheen de woning.
​​​​​​​fase voorontwerp
in samenwerking met  stijn de pauw

Binnenkomen onder een luifel tussen de drie volumes.

De keuken en ontbijthoek zijn gelegen in een beglaasde erker met zicht op de tuin.

plan gelijkvloers

plan eerste verdieping

plan ondergrondse verdieping

snede doorheen de centrale eetruimte en keuken met erker

via subtiele hoogteverschillen krijgen de ruimtes elk hun eigen hoogte

terug naar boven