Woning Normandië bevindt zich in een tuinwijk uit de jaren '80 te Wevelgem. De woning wordt compact ontworpen maar voelt ruim aan. Het nieuwe volume heeft een hedendaags uitzicht en sluit met z'n materialiteit aan op de verschijningsvormen in de wijk.

Het hellend dak ponst door en vormt een luifel bij het binnenkomen. In de dubbelhoge inkomhal wordt onze blik naar boven geleid via de trap.
Het salon, de eetruimte en de keuken worden met elkaar verbonden. De verschillende ruimtes op zich krijgen hun eigenheid en worden duidelijk gedefinieerd door het verschil in hoogte. Andere zichten en zonlicht doorheen de woning zorgen voor een veranderend karakter doorheen de dag. De eetruimte krijgt licht en zicht vanuit en naar elke windrichting en is voorzien van een luifel om ook bij regen of kouder weer beschut buiten te kunnen toeven. 
Het bureau wordt verbonden met de tuin. Aan de voorzijde is plaats voorzien voor een kapsalon of een andere functie die kan ingevuld worden door de bewoners. 
Langs de kachel in het salon ga je via de trap naar de slaapvertrekken. De passerelle, die alle ruimtes op de verdieping verbindt, geeft zicht en indirect licht via de houtstructuur in het salon.
fase VOORontwerp
SAMENWerking met stijn de pauw
terug naar boven