winnaar publieksprijs Gulden Pand Kortrijk 2019
Genomineerd voor Kortrijk Heritage 2019
publicatie: krant van west vlaanderen 28/02/2020
foto: Jacky Bostoen
Het was de wens om de stadswoning op te frissen & het wooncomfort te verhogen.
De originele elementen zoals schrijnwerk, cementtegels, pleisterwerk moulures en trap werden van bij de start van het ontwerp bewaard.
De zolderverdieping werd opengewerkt zodat er ‘s morgens oosterlicht via de dakvensters doorheen de traphal dwarrelt tot op het gelijkvloers. Daarnaast werd de (later toegevoegde) achterbouw verwijderd om de interieurs via een grote raampartij terug een zicht op de tuin te bieden. Het venster schuift volledig open waardoor een tuinkamer ontstaat.
Bestaand en nieuw smelten samen tot een waardevol geheel.
foto: Jacky Bostoen
De keuken krijgt los meubilair en staat vrij in de ruimte. In de toekomst kan de keuken volledig verdwijnen zonder littekens na te laten aan plafond of vloer. De lage keukenkasten worden bekleed met blanke messing, deze geeft een warme gloed en weerspiegelt de mooie cementtegels. De keuken oogt ruim. Door het guillotine-venster in de voorgevel onderaan te voorzien van figuurglas wordt de privacy gewaarborgd, maar blijft het venster open naar de buurt en passant. Er is contact en ontmoeting mogelijk. De woning met zijn bewoners gaat in dialoog met de stad.
foto: Jacky Bostoen
foto: Jacky Bostoen
terug naar boven